miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul nu mai are bani să le restituie transportatorilor supraacciza la motorină

Guvernul nu mai are bani să le restituie transportatorilor supraacciza la motorină, în condițiile în care fondurile de 20 de milioane de lei alocate pentru acest an s-au epuizat.

Transportatorii atrag atenția Guvernului că prin restituirea supraaccizei, consumul de motorină este menținut în România, de unde statul poate încasa TVA și restul de acciza. În caz contrar, mașinile firmelor de transport rutier vor alimenta din țările vecine, ceea ce va avea un impact negativ asupra bugetului de stat, potrivit digi24.ro

Mai mult, transportatorii avertizează că vor fi nevoiți să majoreze tarifele de transport cu cel puțin 12%, pentru că nu și-au primit banii, creștere care se va resimți direct în prețurile plătite de populație.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada 2014-2017, au fost aprobate 2.638 cereri de restituire a supraaccizei, în valoare de peste 67,6 milioane lei.

Din datele recente publicate de Comisia Europeană, firmele de transport rutier plătesc 96 de eurocenți pentru un litru de motorină în România, în comparație cu Ungaria unde prețul este de 95 de eurocenți, Bulgaria 92 și Slovenia 94.

Transportul rutier generează aproape un sfert din exportul total de servicii al Romaniei.

Politica