marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Social-democrații își aleg marțea viitoare prezidențiabilul

Social-democrații au fost convocați într-o ședință a Biroului Permanent Național (BPN) pentru marți, la Parlament, urmată de reuniunea Comitetului Executiv, pentru a decide prezidențiabilul partidului.

În ședință ar urma să fie prezentate și date din sondajele comandate de PSD în vederea alegerii candidatului la prezidențiale, au spus sursele citate, scrie Mediafax.
Oficial, au anunțat înscrierea în competiția internă pentru prezidențiale: secretarul general al PSD Mihai Fifor, președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, deputatul Liviu Pleșoianu și senatorul Șerban Nicolae.
Este posibil ca și Gabriela Firea să își dorească o candidatură la prezidențiale, au spus surse din PSD, chiar dacă un anunț oficial nu a fost făcut încă de primarul general al Capitalei. La ultima ședința a CEx, Gabriela Firea a declarat că ar fi bine ca PSD să aibă candidat comun cu ALDE și Pro România pentru a maximiza șansele de câștig pentru un mandat la Cotroceni.
Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, la finalul ultimei ședințe a CEx că PSD va avea candidat propriu la prezidențiale. Unii social-democrații vorbesc deja despre riscul ruperii coaliției și ieșirea de la guvernare, în contextul anunțului lui Călin Popescu Tăriceanu de a candida la prezidențiale și fără PSD, au adăugat sursele menționate.

Politica