marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plângeri penale pentru maidanezii de la Breasta. Reprezentanţii Primăriei spun că legea nu este încălcată

Adăpostul canin de la Breasta continuă să funcţioneze ilegal, susţin reprezentanţii Asociaţiei „Viaţa Animalelor”, care au şi câştigat un proces pe această speţă cu adminstraţia locală şi care anunţă că vor face plângeri penale împotriva responsabililor. Reprezentanţii Primăriei spun însă că nu se încalcă legea.

Aurelia Loacă, preşedinta Asociaţiei „Viaţa Animalelor” anunţă că a introdus o acţiune de executare silită pentru a obliga Primăria Craiova să înfiinţeze un serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân, serviciu care, potrivit viceprimarului Adrian Cosman, urmează a fi înfiinţat.
Crearea acestui serviciu a fost dispusă de instanţă în primăvara acestui an. Deocamdată, nu este funcţional.
„După cum știți în urmă cu doi ani și jumătate am acționat în judecată Primăria Craiova și S.C. Salubritate. Motivul a fost acela ca din anul 2013 de când a apărut noua lege pentru gestionarea câinilor fără stăpân, adăpostul Breasta a funcționat ilegal. Am demonstrat acest lucru și în final, Curtea de Apel Craiova ne-a dat câștig de cauză. Deși această hotărâre este definitivă și irevocabilă, adăpostul Breasta continuă să funcționeze. Am introdus acțiunea de executare silită conform legii și am trimis-o către Primăria Craiova și părților implicate. Adăpostul Breasta încă continuă să funcționeze. Nu numai că funcționează ilegal din 2013 dar în acest moment se încalcă și o hotărâre judecătorească lucru ce atrage după sine o răspundere penală. În acest moment ne aflăm în situația de a urma calea legală din nou. Vom introduce o acțiune de penalități pentru fiecare zi de întârziere până la punerea în aplicare a hotărârii judecătorești. Vom înștiința Curtea de conturi și, mai mult, vom înainta o plângere penală împotriva primarului Craiovei pentru nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești deoarece este direct responsabil”, a scris Aurelia Loacă, preşedinta Asociaţiei Viaţa Animalelor.

În schimb, viceprimarul Craiovei, Adrian Cosman, a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, că „s-a dat o hotărâre judecătorească în care s-a admis că adăpostul este legal înființat. S-a lăsat o măsură prin care noi, Primăria, trebuie să constituim un serviciu, în cadrul Primăriei, pentru supravegherea acestei activități. Serviciul își va începe activitatea după aprobarea organigramei în CL”.
Reprezentanţii societăţii de salubritate au afirmat încă de la aflarea deciziei instanţei că aceasta nu afectează activitatea adăpostului de la Breasta.
„SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator căruia i-a fost delegată activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân, a luat act de decizia de miercuri a instanței, decizie care este definitivă, însă precizăm faptul că efectele acestei decizii asupra societății noastre sunt doar indirecte. Asociația Viața Animalelor a acționat în judecată Consiliul Local Craiova, Municipiul Craiova, prin primar și SC Salubritate Craiova SRL, solicitând anularea HCL nr. 417/2011 și Contractul de delegare a gestiunii serviciului de ecarisaj nr. 199265/28.12.2011, precum și obligarea Consiliului Local Craiova de a înființa serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dintre toate capetele de cerere formulate de organizația non-guvernamentală sus-amintită, doar cel referitor la înființarea serviciului specializat a fost admis, nicidecum cele referitoare la anularea hotărârii consiliului local, precum și a contractului de delegare. Prin urmare, Adăpostul canin a funcționat și funcționează în mod legal”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.

Politica