miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 1000 de porci, ucişi. Pesta cuprinde Doljul

Numărul cazurilor de pesă porcină africană confirmate în judeţul Dolj s-a înmulţit. În 12 localităţi a fost deja confirmată prezenţa virusului, iar autorităţile aşteaptă joi rezultatele analizelor recoltate de la porcii din alte două localităţi.

Peste o mie de porci au fost ucişi preventiv, cei mai mulți în Nedeia (345), Zăval (216), satul Teasc (207), Pisculeț (171) și Ghighera(151).

La data de 15 iulie, pesta porcină africană (PPA) a fost confirmată în localitățile: Teasc, Gighera, Nedeia, Zăval, Ostroveni, Pisculeț, Bechet, Măceșu de Sus, Măceșu de Jos, Cârna, Braloștița, Badoși din județul Dolj. Pentru a asigura o protecție epidemiologică ridicată, recomandăm cetățenilor localității dumneavoastră să aplice măsurile preventive generale privind biosecuritatea în exploatații și să anunțe medicului veterinar orice caz de îmbolnăvire sau moarte a suinelor domestice și sălbatice de care au cunoștință”, potrivit DSVSA Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suspiciuni sunt şi la Ciupercenii Noi și Poiana Mare, confirmarea sau infirmarea prezenţei virusului pestei porcine fiind aşteptată joi.

Politica