joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nereguli grave la centrele de prelucrare a laptelui

DSVSA Olt a derulat mai multe controale în fermele şi centrele de prelucrare a laptelui din cadrul exploataţiilor. Au fost descoperite nereguli grave.

47 de ferme şi centre de prelucrare a laptelui integrate în cadrul exploataţiei au fost verificate de inspectorii DSVSA Olt. În urma neregulilor, au fost aplicate două amenzi în valoare de 2.400 de lei şi zece avertismente.
Potrivit DSVSA Olt, deficienţele constatate au fost: nu era desemnată persoana care efectua mulsul; nu a fost elaborat planul de recoltare probe pentru 2019, deşi acestea s-au recoltat; nu era verificată starea de sănătate a persoanei care manipulează laptele şi produsele lactate, nu s-a respectat programul de recoltare pentru probele de la autocontrol, iar fişa de sănătate a animalelor era nevizată.
Totodată, specialiştii olteni au constatat că nu era menţionat în registrul de consultaţii şi tratamente timpul de aşteptare după efectuarea acestora. Fermele nu aveau procedura de igienizare a echipamentelor, iar igiena spaţiului de muls şi a tancului de răcire nu era corespunzătoare.

Politica