joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie, într-un cor de huiduieli: „Demisia, demisia!”

CSU Craiova a smuls toate punctele la ultima fază, iar suporterii continuă să protesteze vis-a-vis de decizia patronului Rotaru de a-l menține pe Papură pe bancă.

CSU Craiova – Clinceni 3-2 (2-1)
Au marcat: Răuță (aut) 13, Martic 41, Constantin 90+4 / Șut 29, Nsiah 90+3
Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 10.000
CSU Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Bancu – Ivanov, Șerban (30 Mateiu), Qaka – Bărbuț, Roman (77 Fortes), Baiaram (83 V. Constantin). Antrenor: Corneliu Papură.
Clinceni: Calancea – Achim, Răuță, Patriche, Dobrescu – Șut, Barbu (70 Vojtus) – Ilie (46 Pârvulescu), Olariu (57 Pațurcă), Nsiah – Buziuc. Antrenor: Ilie Poenaru.
Arbitru: Marian Barbu.

Minutul 90+5, ultima acțiune! Execuție fantastică Vali Constantin, sub bară. Puștiul intrat doar pentru că lui Baiaram i s-au pus cârcei aduce primul succes al oltenilor. Degeaba, suporterii au meciul lor cu patronul că a continuat pe bancă cu Papură. „Demisia, demisia!”, îi acompaniază pe oltenii învingători în drum spre vestiar.
Primul semn de nemulțumire reieșea dintr-o panoramă pe Oblemenco. La primul meci oficial acasă din stagiune, după victoria europeană de la Baku, erau mai multe scaune libere decât ocupate pe stadion. Fanii amenințaseră în intersezon că până când Rotaru nu va muta și pe bancă vor uita drumul legendarei arene.
Cu 10.000 de spectatori alături și o formulă inedită de echipă – cu juniorii Baiaram și Șerban ținându-i pe bancă pe Vătăjelu și Mateiu, CSU începe precaut. Dar are noroc în minutul 13, când Răuță trimite imparabil în proprie poartă. Nou promovata din Ilfov egalează repede, la un corner, când Bancu îl scapă pe Șut din marcaj, iar Pigliacelli bâlbâie mingea, ce depășește linia porții. O gafă marcă înregistrată Calancea îi permite lui Martic să-și aducă echipa în avantaj în finalul reprizei.
În partea a doua, CSU are prima șansă mai serioasă prin Baiaram, care, după o acțiune personală, dă în bară. Finalul îi găsește pe olteni în corzi. Oaspeții izbesc de două ori barele și în cele din urmă marchează prin Nsiah, în al treilea minut de prelungire. Corul de fluierături e stopat de execuția lui Vali Constantin, care așează mingea sub bară pentru toate punctele, cu un șut de la 25 de metri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vali Constantin: „Altfel era rușinos!”

Papură a explicat de ce e mai bine 3-2 decât 1-0, chiar dacă în minutul 90+2 era 2-1. Eroul Constantin a dat o declarație sinceră.

La finalul jocului, Constantin a spus: „Este un moment de nedescris, mă bucur că am marcat și echipa a câștigat. Era rușinos 2-2. E bine că am câștigat la noi acasă. De-asta joc fotbal, să marchez și să ajut echipa”.
Corneliu Papură a spus: „Am trăit ca toți suporterii, de la agonie la extaz. Am marcat 6 goluri în ultimele 2 meciuri. Prefer 3-2 decât un 1-0 chinuit, asta e modul meu de a vedea lucrurile. Constantin a fost inspirat să marcheze un gol de generic. S-a simțit oboseala deplasării de la Baku pe finalul acestui meci”. Antrenorul craiovean a explicat de ce l-a schimbat pe juniorul Șerban după o jumătate de oră de joc: „Șerban pierduse centrul terenului, nu stătea foarte bine. Aveam nevoie de un jucător cu experiență, de-asta l-am schimbat”.
Căpitanul Bancu a completat: „Am deschis scorul repede, dar în partea a doua s-a văzut o scădere de formă a noastră. Au avut șanse la golul doi, a fost o deviere nefericită acolo. Dar Vali Constantin a reușit să marcheze acest eurogol și ne-a ajutat foarte mult”.
Martic a spus: „Cu trei zile înainte am jucat în Europa League, acum a fost foarte greu. Am învins în ultimele secunde, cred că meritat. S-au schimbat mulți jucători, nu am jucat niciodată în această formulă. Trebuie să câștigăm fiecare meci, după vorbim de campionat”.

Politica