miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două copile, înghiţite de pârâul Gologan

Două copile şi-au pierdut viaţa, vineri, în apele pârâului Gologan din Caracal. Una dintre ele avea 14 şi era din Calopăr, Dolj. Cealaltă, de doar 6 ani, era din Caracal.

După ce au fost anunţaţi că în pârâul Gologan din Caracal s-au înecat două fetiţe, pompierii şi scafandrii olteni le-au căutat timp de aproape 40 de minute. Intervenţia a fost dificilă din cauza albiei neregulate a pârâului, a vegetaţiei abundente.

În cele din urmă le-au găsit şi le-au adus la mal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Imediat după primirea apelului prin intermediul Numărul Unic 112, au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul Caracal, respectiv o autospecială pentru primă intervenție, cu peridoc și ambarcațiune cu motor, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD și a fost alertată echipa de scafandri. Căutările minorelor au fost începute imediat, cu ajutorul ambarcațiunii cu motor și a accesoriilor specifice și au fost continuate de scafandri. Cele două minore au fost găsite la aproximativ șase metri de mal, adâncimea maximă a apei fiind de aproximativ patru metri”, a explicat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Prea târziu însă. Erau în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare, din păcate, nu au dat rezultate. Au fost declarate decedate.

Politica