sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CEx PSD: Opt ministere sunt vizate de remaniere

CEx al PSD se reuneşte, luni, de la ora 12.00, la Parlament. Preşedintele partidului Viorica Dăncilă a afirmat că o temă abordată va fi remanierea care vizează opt ministere, printre care şi unele de la ALDE.

Potrivit Mediafax, o schimbare ar putea fi făcută la ministerul Educaţiei, condus de Ecaterina Andronescu, potrivit surselor menţionate. Alte ministere luate în vizor sunt: Dezvoltarea, unde este Daniel Suciu, care este şi vicepremier, Internele – Carmen Dan, Transporturile – Răzvan Cuc şi Agricultura – Petre Daea.

Viorica Dăncilă a mai anunţat că, la CEx al PSD de luni, vor fi făcute propuneri şi pentru funcţiile de vicepremieri conduse interimar de Ana Birchall şi Eugen Teodorovici. Premierul a precizat că după Comitetul Executiv al partidului va avea o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Senatorul Nicolae Moga este lua în calcul de PSD ca să facă parte din Cabinetul Dăncilă, posibil la Dezvoltare sau Turism, au explicat sursele menţionate.

Secretarul general al PSD Mihai Fifor ar vrea şi el o funcţie în Guvern, au adăugat sursele social-democrate, indiferent de minister. În trecut, acesta a fost ministru al Apărării.

Cabinetul Dăncilă este format din 27 de ministere, dintre care patru portofolii sunt deţinute de ALDE, şi anume Externe – Teodor Meleşcanu, Mediu – Graţiela Gavrilescu, Energie – Anton Anton şi Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul – Viorel Ilie.

Politica