vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Măsuri de precauţie. Cum să evităm producerea incendiilor

Dintr-o clipă de neatenţie putem deveni victimele unui incendiu.

Specialiştii recomandă, în primul rând, dotarea cu detectoare individuale de fum. Acestea trebuie instalate câte unul în fiecare dormitor, cameră de zi, dar şi holuri. Funcţionarea corectă a acestora reduce la jumătate numărul victimelor incendiilor. Lunar, acestea trebuie curăţate pentru o bună funcţionare, iar bateriile trebuie înlocuite cel puţin o data pe an. Mai apoi, detectorul de trebuie schimbat cu un altul nou o data la 10 ani, potrivit Adevărul.

Folosirea materialelor inflamabile este o altă sursă care duce la producerea unui incendiu. Nu folosiţi niciodată motorina, benzina, naftalina sau alte material inflamabile în interiorul locuinţei. Carburanţii sau alte lichide inflamabile pentru uz casnic se păstrează numai în ambalaje metalice special destinate, închise ermetic, în locuri protejate şi fără a se depăşi cantitatea de 25 litri. De asemenea, este interzis să fumaţi în apropierea lichidelor infalamabile.

Nu aşezaţi buteliile de gaze în apropierea surselor de căldură ori sub acţiunea directă a razelor solare. Este un alt sfat venit din partea pompierilor. Nu folosiţi butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete. De asemenea, nu încălziţi buteliile cu flacără şi nu le folosi în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată.
De asemenea, specialiştii recomandă să nu fumaţi în pat sau când sunteţi obosit ori aţi luat medicamente. Nu lăsaţi niciodată ţiagara aprinsă înainte de a părăsi încăperea şi umpleţi cu apă scrumiera în care se află mucurile înainte de a le arunca.

Politica