vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Site-ul unde se pot preînregistra românii din Diaspora care vor vota la prezidenţiale, lansat

O platformă on-line unde românii din Diaspora se pot preînregistra şi opta pentru votul la secţie sau prin corespondenţă, la alegerile prezidenţiale din toamnă  a fost lansată de Autoritatea Electorală Permanentă.

Potrivit preşedintelui AEP Constantin Buică, pe această platformă se găsesc cele două variante pentru cetăţenii români care se află în străinătate, în primul rând preînregistrarea pentru secţia de votare sau pentru vot prin corespondenţă.

De asemenea, toate informațiile primite şi introduse în lista electorală permanentă, fie pentru secţia de votare, fie pentru votul prin corepondenţă, nu se vor afla în evidenţele de la administraţiile publice locale, în Registrul electoral.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Se vor radia din lista electorală permanentă din ţară şi vor fi introduşi în lista electorală permanentă din străinătate pentru secţia de votare sau pentru votul prin corespondenţă, astfel încât să nu mai existe această temere care există în spaţiul public că autorităţile publice locale vor ştii unde este cetăţeanul şi să poată trimite tot felul de documente sau corespondenţe la cetăţean sau la autoritatea publică acolo unde îşi are reşedinţa în străinătate”, a afirmat Constantin-Florin Mituleţu-Buică, într-o conferinţă de presă, marţi, la sediul AEP.

Şeful Autorităţii Electorale Permanente a adăugat că platforma va fi operaţională după ce preşedintele Klaus Iohannis promulgă legea privind modificarea unor acte normative în materie electorală.

Politica