vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea întâlnește mai devreme adversarele din Liga Campionilor

În sezonul următor, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua în Liga Campionilor, competiție în care Oltchim a scris istorie în trecut. Pentru prima oară după o pauză de trei sezoane, România va avea două reprezentante în grupe. SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București și-au aflat adversarele, iar vâlcencele nu au avut prea mult noroc.

SCM va avea o misiune teribilă. Campioanele României au fost repartizate în grupa C a competiției și se vor lupta cu echipe precum Buducnost, Bietigheim și Brest. Vâlcea va juca împotriva celor de la Buducnost și Brest și înainte de începerea Ligii Campionilor, în amicale. Partidele de pregătire sunt programate în perioada 8-12 august, în Muntenegru.

CSM București face parte din grupa B, alături de Rostov Don, Esbjerg și MKS Perla Lublin. Este o repartizare ce, în mod normal, nu trebuie să le pună probleme vicecampioanelor din Liga Florilor. Cel mai probabil, lupta pentru primul loc se va da între bucureștence și handbalistele de la Rostov.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Grupele Ligii Campionilor, sezonul 2019-2020:
Grupa A: Metz Handball, Vipers Kristiansand, HC Podravka Vegeta, FTC Rail Cargo
Grupa B: Rostov Don, Team Esbjerg, MKS Perla Lublin, CSM București
Grupa C: SCM Râmnicu Vâlcea, Buducnost, SG BBM Bietigheim, Brest Bretagne Handball
Grupa D: Gyori Audi ETO KC, RK Krim Mercator, IK Savehof şi câştigătoarea turneului preliminar, la care participă Rocasa Gran Canaria (Spania), Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia), ZORK Jagodina (Serbia), DHK Banik Most (Cehia), în perioada 6-8 septembrie.

Foto: Dan Lixandru

Politica