marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alergiile solare, tratate şi cu ajutorul remediilor homeopate

Vara ne confruntăm cu o erupţie însoţită de roşeaţă şi pruruit, care se manifestă de obicei la nivelul zonelor descoperite, după expunere la soare. Aspectul acesteia poate varia de la papule şi plăci, la papulo-vezicule sau vezicule care se pot dezvolta chiar şi în câteva minute de la expunerea solară. Aceste manifestări cutanate pot afecta starea generală, fiind însoţite de senzaţie generală de disconfort sau chiar de  frisoane, cefalee şi greaţă.

Dragoş Peteu, medic homeopat, membru al Societăţii Române de Homeopatie spune că factorii de risc în apariţia alergiilor solare sunt mai mulţi. „În primul rând rasa – caucazienii sunt cei mai afectaţi. Apoi, folosirea unor substanţe – parfumuri, dezinfectanţi, loţiuni – şi expunerea ulterioară la soare; consumul anumitor medicamente, dar şi alte afecţiuni dermatologice

Cele mai eficiente măsuri de prevenţie sunt evitarea expunerii la razele solare şi îmbrăcămintea care să acopere cât mai mult din părţile corpului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, specialistul a enumerat câteva variante de tratament homeopat, cu menţiunea că este important de luat în calcul că fiecare pacient primeşte recomandări personalizate.

Aconitum: un remediu indicat în situaţiile în care debutul este brusc, cu eventuale agravări nocturne;

Belladonna: în cazul în care predomină roseaţa

Antimonium-crudum: remediu pentru piele uscată şi aspră, la persoanele sensibile, care evită contactul fizic direct şi nu doresc să fie filmate/pozate.

Natrium-carbonicum este util în situaţiile în care există şi o intoleranţă digestivă la lapte, de exemplu.

sursa Adevărul

Politica