vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procesul fraților criminali din Craiovița Nouă și al craiovenilor care au mințit ca să-i „acopere”, la final

Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au anunțat că au încheiat judecarea și urmează să pronunțe sentința definitivă în cazul celor doi frați, Gabriel Teodorescu şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 de ani, din Craiova, condamnați pentru crima din cartierul craiovean Craiovița Nouă, de pe 6 decembrie 2016, după ce anchetatorii au stabilit că amândoi au participat la uciderea lui Ionuţ Antoni Fieraru, de 20 de ani. Cei doi au abandonat victima în stradă și au fugit, fiind găsiți după aproape 24 de ore. Anul trecut, în luna mai, au fost condamnați la 18 ani și 8 luni, respectiv 19 ani de închisoare cu executare. La dosar a fost conexat și apelul celor trei craioveni condamnați pentru mărturie mincinoasă în cazul acestei crime.

Reamintim că oribila crimă s-a petrecut în urmă cu mai bine de doi ani, pe 6 decembrie 2016, dimineața, aproape de ora 2.00, în cartierul craiovean Craiovița Nouă, victimă fiind un tânăr de 20 de ani, din Craiova. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au condus cercetările în acest caz, după ce s-a pus totul cap la cap s-a stabilit că discuțiile dintre victimă și fratele agresorului erau mai vechi și că cei doi se cunoșteau, ambii frați fiind implicați direct în comiterea crimei: „marţi, 6 decembrie, în jurul orei 01.45, în timp ce se aflau pe bulevardul Tineretului din municipiul Craiova, în zona Poştei din Craioviţa Nouă, pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi (20 de ani) şi Fieraru Antoni-Ionuţ (20 de ani), Teodorescu Gabriel (23 de ani) l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară, cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul, fiind ajutat de fratele său care, prin agresiuni exercitate concomitent asupra victimei, a contribuit la menţinerea şi întărirea rezoluţiei infracţionale de suprimare a vieţii acesteia”.

Conform procurorilor, crima a avut la bază o serie de neînţelegeri care existau deja între victimă, Ionuţ Antoni Fieraru, şi Luigi Teodorescu, din cauza relaţiilor lor cu o fată. În momentul când s-au întâlnit pe stradă, Luigi s-a apucat la ceartă cu Fieraru, l-a lovit, şi l-a împiedicat să fugă în momentul când Gabriel a scos cuţitul: „inculpatul Teodorescu Luigi i-a redus acestuia posibilitatea de a se apăra şi de a-şi asigura scăparea, atunci când a încercat să se îndepărteze, întrucât a observat că inculpatul Teodorescu Gabriel era înarmat cu o armă albă (corp tăietor-înţepător)”, au mai precizat procurorii. Medicii legiști au stabilit că, Fieraru Antoni-Ionuţ a fost lovit cu corp tăietor-înţepător, în zona cervicală anterioară, fiindu-i provocate leziuni traumatice incompatibile cu viaţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Imediat după comiterea faptei cei doi fraţi au dispărut, fiind depistaţi marţi seara de poliţişti şi duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri, pe 7 decembrie, au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare pentru 30 de zile.

Pe fond, Tribunalul Dolj a dispus, pe 22 mai 2017, începerea procesului, respingând excepțiile invocate de inculpați, Gabriel Teodorescu fiind judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de: omor, lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar Luigi Teodorescu pentru săvârşirea infracţiunilor de: omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La începutul lunii mai, anul trecut, judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunțat sentința: „Aplică inculpatului Teodorescu Luigi pedeapsa cea mai grea, aceea de 18 ani închisoare, la care se adaugă sportul de 1/3 din pedeapsa de 2 ani închisoare, respectiv, 8 luni, urmând ca în final, inculpatul Teodorescu Luigi să execute pedeapsa finală de 18 ani şi 8 luni închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Teodorescu Luigi perioada reținerii şi a arestului preventiv, din data de 07.12.2016, la zi şi menţine starea de arest a inculpatului. (…) Aplică inculpatului Teodorescu Gabriel pedeapsa cea mai grea, aceea de 18 ani închisoare, la care se adaugă sportul de 1/3 din pedepsele de 2 ani închisoare, respectiv 8 luni, şi un an închisoare, respectiv 4 luni, urmând ca în final, inculpatul Teodorescu Gabriel să execute pedeapsa finală de 19 ani închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Teodorescu Gabriel perioada reținerii şi a arestului preventiv, din data de 07.12.2016, la zi şi menţine starea de arest a inculpatului”, se arată în hotărârea instanței.

În plus, cei doi trebuie să achite daune morale și materiale în valoare de peste 71.000 euro și câte 15.000 lei cheltuieli judiciare.

Cei doi inculpați au declarat apel, care s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova pe 30 mai, anul trecut.

Anunțată inițial pentru marți, 25 iunie, instanța a amânat pronunțarea sentinței, care se va face pe 4 iulie a.c., cei doi inculpați fiind în continuare în arest preventiv.

Mai mult decât atât, în luna aprilie, la dosarul fraților Teodorescu a fost conexat și apelul celor trei tineri craioveni condamnați, pe fond, de magistrații Judecătoriei Craiova la pedepse cuprinse între 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare și 3 ani de închisoare cu executare pentru mărturie mincinoasă, după ce s-a stabilit că au făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurările esenţiale asupra cărora au fost întrebaţi, vizând uciderea lui Ionuț Antoni Fieraru, de 20 de ani.

Potrivit IPJ Dolj, la datele de 27.09.2017 şi 30.10.2017, Giovani Gheorghe, de 21 ani, şi Dănuț Didă, de 27 ani, împreună cu Daniel Teodorescu, din Craiova, fiind audiaţi în calitate de martor într-o cauză penală aflată pe rolul Tribunalului Dolj – Secţia Penală, au făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurările esenţiale asupra cărora au fost întrebaţi. Mărturiile tinerilor priveau evenimentul produs în noaptea de 05/06.12.2016, în jurul orei 02.00, pe bulevardul Tineretului din Craiova, crima pentru care Gabriel Teodorescu şi Luigi Teodorescu au fost condamnați.

Pe 21 martie 2018 cei trei tineri au fost trimiși în judecată pentru mărturie mincinoasă, dosarul a fost analizat în camera preliminară la Judecătoria Craiova, constatându-se legalitatea rechizitoriului și a probelor administrate, iar pe 22 iunie 2018 instanța a pronunțat sentința. Astfel, Giovani Gheorghe a primit 3 ani de închisoare și Daniel Teodorescu 2 ani și 6 luni închisoare, în ambele cazuri cu executare, iar Costel Dănuț Didă a primit 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare.

Și aceștia își vor afla sentințele definitive tot pe 4 iulie a.c.

Politica