vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Viorica Dăncilă are cinci adversari în competiția pentru șefia PSD

La Congresul din 29 iunie pesediștii umează să-și aleagă preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general şi să voteze noi modificări la statutul partidului. Miercuri a expirat termenul de depunere a candidaturilor urmând ca într-o ședința a Comitetului Execucuitv să fie validate.
Pentru funcția de președinte al partidului au intrat în cursă: Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleșoianu, Ilie Rotaru, Cătălin Stoichiță.
Pentru postul de președinte executiv: Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Daniel Florea și Sorin Bota

Pentru funcția de secretar general doritori sunt Marius Dunca, Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor, Rodica Nassar.
Robert Cazanciuc nu și-a mai depus candidatura pentru funcția de secretar general așa cum anunțase inițial. Totodată, Paul Stănescu nu candidează pentru nicio funcție.
Potrivit surselor HotNews.ro a existat o discuție în interiorul PSD ca statutul partidului să se modifice astfel încât funcția de secretar general al PSD să fie propusă de președintele partidului și validată în Comitetu Executiv și nu aleasă în congres așa cum este în prezent.

Politica