joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șoferul fugar care a provocat un accident mortal în Pielești va merge la pușcărie

Craioveanul de origine arabă care a accidentat mortal o femeie de 56 de ani, din Pieleşti, la jumătatea lunii octombrie 2015, şi a fugit de la faţa locului, condamnat pe fond, la Judecătoria Craiova, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității, merge la pușcărie. Curtea de Apel Craiova a admis apelul procurorilor în acest caz, a majorat pedeapsa inculpatului la 3 ani și 8 luni închisoare și a dispus ca acesta să o execute. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

Reamintim că, pe 15 octombrie 2015, seara, în jurul orei 20.30, pe DN 65, în localitatea Pieleşti, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, şoferul care a produs accidentul părăsind locul faptei. La locul tragediei au ajuns echipaje de poliţişti de la Serviciul Rutier Dolj, dar şi o ambulanţă, însă medicii n-au putut decât să constate decesul victimei. S-a stabilit că este vorba despre Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti. Astfel, potrivit IPJ Dolj, din cercetări a reieşit că Salam Abdul Răzvan Iulian, de 27 de ani, cetăţean arab cu domiciliul în Craiova, în timp ce gonea, la volanul bolidului său, un BMW serie 5, dinspre Balş către Craiova, a accidentat-o mortal pe Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti, pieton, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers pe partea carosabilă. Nu a oprit la locul accidentului ci s-a dus acasă, unde oamenii legii au găsit a doua zi mașina și pe el. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 16 octombrie, iar o zi mai târziu a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Pe 13 noiembrie 2015 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care tânărul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar pe 11 decembrie Tribunalul Dolj l-a plasat sub control judiciar pe cauţiune, suma plătită fiind de 10.000 de lei, iar măsura a fost menținută până la 25 iunie 2016.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost judecat în libertate, iar în luna martie 2019 Judecătoria Craiova a pronunțat sentința în dosar. Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa totală de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 120 de zile de muncă în folosul comunității: „Condamnă pe inculpatul Abdul Salam Răzvan Iulian la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Condamnă pe inculpatul Abdul Salam Răzvan Iulian la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului. Aplică inculpatului ABDUL SALAM RĂZVAN IULIAN pedeapsa de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare compusă din pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare, respectiv 8 (opt) luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicate inculpatului Abdul Salam Răzvan Iulian, pe durata termenului de supraveghere de 4 ani.(…)Impune inculpatului Abdul Salam Răzvan Iulian ca, în perioada de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată pe o durată de 120 de zile lucrătoare în folosul Primăriei municipiului Craiova, judeţul Dolj sau în folosul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj”, se arată în hotărârea instanței.

Nemulțumit de sentință, craioveanul a declarat apel. Și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au declarat apel. La sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Craiova a soluționat cauza. Instanța a admis apelul procurorilor și a majorat pedeapsa craioveanului la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare: „Respinge apelurile declarate de inculpatul Abdul Salam Răzvan Iulian şi de partea responsabilă civilmente S.C. EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., ca nefondate. Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi persoanele vătămate Prodea Elena, Prodea Alexandru Dumitru, Prodea Raluca Ana Maria, Prodea Mihaela Elena Iulia, Vlad Gheorghe şi Manole Mirela Mihaela. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând, Descontopeşte pedeapsa rezultantă în pedepsele componente pe care le repune în individualitatea lor. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Abdul Salam Răzvan Iulian pentru infracţiunea de părăsirea locului accidentului, de la 2 ani închisoare la 3 ani închisoare. Recontopeşte pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 8 luni închisoare, calculat ca 1/3 din cealaltă pedeapsă, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 8 luni închisoare, în condiţiile art. 60 Cod penal. Deduce din pedeapsa rezultantă durata reţinerii şi arestării preventive de la 16.10.2015 la 11.12.2015 inclusiv. Menţine restul dispoziţiilor care nu contravin prezentei decizii. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 21.06.2019”.

Politica