joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial

Echipa națională de handbal feminin a României a aflat cu cine se va lupta la Campionatul Mondial. Tricolorele au fost repartizate în Grupa C, altături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal și Kazahstan. Chiar dacă au picat cu Ungaria, româncele au evitat adversare precum Franța, Norvegia, Olanda sau Danemarca.

Este o grupă facilă la prima vedere, una echilibrată, dar nu foarte periculoasă pentru România. Echipa pregătită de Tomas Ryde a evitat două forțe ale handbalului actual: Franța, campioana mondială și europeană, Norvegia, cea mai titrată formație din ultimii ani.

Mondialul din Japonia este foarte important. Campioana mondială primește direct dreptul de a evolua la Jocurile Olimpice din 2020, în timp ce locurile 2-7 merg în calificări. Locurile 2, 3 și 4 ar urma să fie echipele gazdă ale turneelor preolimpice, dar federația internațională (IHF) a modificat acest aspect în 2015, după criterii de nimeni știute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mondialul din Japonia este programat între 30 noiembrie și 15 decembrie la Kumamoto. Primele trei clasate în fiecare grupă se vor califica în Main Round.

Grupele de la Campionatul Mondial

GRUPA A

Olanda
Norvegia
Serbia
Slovenia
Angola
Cuba

GRUPA B

Franța
Danemarca
Germania
Coreea de Sud
Brazilia
Australia

GRUPA C

ROMÂNIA
Ungaria
Muntenegru
Spania
Senegal
Kazahstan

GRUPA D

Rusia
Suedia
Japonia
China
Argentina
RD Congo

 

Politica