sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tescovenii nu scapă de pestă. Alți porci bolnavi

Porcul unui bărbat din Teasc, care îl ajuta pe cel în exploatația căruia a fost confirmată pesta porcină, a murit. Medicii sanitar-veterinari au constatat că și alte animale sunt bolnave.

„Recoltăm probe la exploatațiile de contact. Una dintre verificări am făcut-o la un bărbat din localitate care îl ajuta pe propietarul din Teasc la muncă în curte. Omului i-a murit un porc, ieri, am recoltat și am trimis la laborator. Mai facem probe și la animalele vecinilor, unde șapte din 25 erau bolnave, azi dimineață. Dacă rezultatele care vin de la laborator, sperăm noi azi, vor fi pozitive se trece la eutanasiere”, a declarat Costică Retea, directorul adjunct al DSV Dolj.
Doljenii ale căror animale vor fi ucise vor primi despagubiri
„Cei care înțeleg că trebuie să respecte procedura, să recoltăm probe de la animale și în caz de confirmare a bolii se va dispune uciderea lor, vor fi despăgubiți conform legii. Cei care scot animalele ilegal din curți și nu sunt nici identificate, neprezentând documente, acele animale vor fi confiscate , ucise, fără ca proprietarul să mai fie desbăguit”, a mai spus acesta.

Politica