vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România își află adversarele de la Campionatul Mondial

Echipa națională de handbal feminin a României își află astăzi, de la ora 10:00, adversarele de la Campionatul Mondial din Japonia. Tricolorele au fost repartizate de Federația Internațională de handbal în prima urnă valorică pentru tragerea la sorți a grupelor. Româncele vor evita o bună parte a echipelor de top în prima fază a turneului final.

Componența urnelor valorice

 

Urna 1: Franța, Rusia, Olanda, România

Policlinica Buna Vestire Craiova

Urna 2: Norvegia, Suedia, Ungaria, Danemarca

Urna 3: Muntenegru, Japonia, Germania, Serbia

Urna 4: Spania, Slovenia, Coreea de Sud, China

Urna 5: Brazilia, Angola, Senegal, Argentina

Urna 6: Kazakhstan, Cuba, Congo și Australia

Campionatul Mondial de handbal feminin 2019 va avea loc în Japonia, la Kunamoto, în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie. Tragerea de sorți a grupelor va fi la Teatrul Kanze Noh, din Tokyo, la care va participa și Hassan Mousafa, președintele Federației Internaționale de Handbal.

Japonia este echipa gazdă, iar Franța este campioană mondială en-titre așa că s-au califciat direct. România, Rusia și Olanda au intrat și ele direct în grupele competiției. De asemenea, Argentina, Brazilia, Australia, China, Kazakhstan, Coreea de Sud, Angola, Congo, Senegal și Cuba s-au calificat în urmaa clasărilor în campionatele continentale.

Echipa națională a României a ajuns până în faza optimilor de finală în ediția din 2017, dar tricolorele au fost învinse de Cehia, la doar un gol (27-28)

Foto: Facebook FRH

Politica