miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Al doilea caz de pestă porcină, confirmat în Vâlcea

După ce săptămâna trecută s-a confirmat că pesta porcină africană a ajuns în Vâlcea, astăzi există noi informaţii că situaţia din pădurile care înconjoară municipiul Râmnicu Vâlcea nu este singulară.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea a recunoscut, săptămâna trecută, prezenţa în premieră la Vâlcea a acestei boli, după ce în pădurile care împrejmuiesc municipiul Râmnicu Vâlcea, aparţinând Fondului de vânătoare 16 Goranu, a fost găsit un porc mistreţ mort.

În cadrul şedinţei de miercuri s-a aprobat programul de măsuri pentru combaterea focarului de pestă porcină africană din Băbeni, dar şi pentru zona de restricţie aferentă focarului de boală, zona de protecţie şi cea de supraveghere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Localităţile Băbeni, Valea Mare şi Bonciu, aflate în zona de protecţie, vor fi vizitate de către personalul de specialitate din cadrul DSVSA Vâlcea pentru inventarierea suinelor şi recoltarea probelor de laborator în vederea depistării virusului, dar şi pentru acţiuni de informare a populaţiei cu privire la măsurile specifice de transport, igienă, sacrificare şi comercializare a porcilor şi a produselor din carne de porc.

În zona de supraveghere unde specialiştii DSVSA vor efectua un recensământ al tuturor exploataţiilor porcine şi vor desfăşura activităţi specifice de informare, au fost incluse 16 localităţi: Băbeni, Valea Mare, Slăviteşti, Marcea, Şirineasa, Romani, Frânceşti, Măgura, Tătărani, Munteni, Cremenari, Bratia Deal, Bratia Vale, Cocorul, Galicea, Ostroveni.

Politica