joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Lădeşti, veterinarul Lixandru, incompatibil

Primarul din Lădeşti, Ion Lixandru, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de incompatibilitate. Aceasta, pentru că şi-a desfăşurat, în continuare, activitatea de veterinar.

„În perioada exercitării funcţiei de primar pentru mandatele 2012 – 2016 şi 2016 – 2020, a exercitat (în intervalul 18 iunie 2012 – 20 august 2018) activităţi remunerate în calitate de medic veterinar titular al „Cabinetului Medical Veterinar Dr. Lixandru Ion”, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispoziţiile art. 91, alin. (3) din acelaşi act normativ”, arată ANI.
Potrivit articolului respectiv „funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice […] g) calitatea de comerciant persoană fizică k) oricare alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadrul didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale”.

sursa foto: https://ziaruldevalcea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica