joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Întâlnire cu localnicii care primesc ajutor social

Primarul municipiul Motru, din judeţul Gorj, a organizat, zilele trecute, o nouă întâlnire cu localnicii care primesc ajutor social, pentru a-i anunţa că există locuri de muncă pentru ei. Cei mai mulţi au refuzat, însă, oferta primarului, motivând că sunt bolnavi şi că nu pot să muncească, scrie Adevărul.

Conform primarului Gigel Jianu, în municipiu sunt peste 90 de persoane din municipiul Motru beneficiază de prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, 61 fiind apte de muncă. Dintre acestea, la întâlnirea de la sediul Primăriei Motru au participat în jur de 40 de persoane.

”Unii dintre cetăţenii beneficiari de ajutoare sociale se află în această situaţie de peste 15 ani de zile. De aceea, am considerat necesar să oferim sprijin acestor persoane pentru a se integra în muncă şi le-am la discuţii. Am fost surprins să constat că deşi le-au fost prezentate ofertele, oamenii au fost reticenţi, refuzând practic locurile de muncă. Principalele motive au fost legate de programul de lucru, unii invocând chiar probleme medicale, deşi sunt declaraţi apţi de muncă. Voi încerca să le explic în continuare oamenilor că, pe lângă faptul că refuzând locurile de muncă riscă să piardă ajutorul social, trebuie să înţeleagă că este mult mai important să fie independenţi din punct de vedere financiar şi că muncind vor avea un venit de cel puţin patru ori mai mare decât venitul pe care îl primesc de primărie. Lucrând, ar primi un salariu de minim 2080 lei brut, ceea ce ar însemna un trai mai bun pentru întreaga familie“, a precizat primarul Gigel Jianu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica