vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olteni la mall ţărănesc

Mai mulţi producători din Oltenia poti fi găsiţi la mall-ul ţărănesc, înfiinţat de curând. Ei oferă produse de artizant, dar şi dulceţuri ori lactate.

Este vorba despre un magazin on-line, înfiinţat în cadrul unei proiect al Asociaţiei „Creştem România Împreună” şi din care fac parte, în total, 120 de producători şi meşteşugari din ţară.

Doljenii care îşi vând produsele aici sunt Rodica Dîlganu, care oferă produse de artizanat, Liliana Dobriţoiu, tot cu produse de artizanat, Gospodăria George, care produce rogojini din papură, şi Alexandra Ciucan care vinde miere şi dulceţuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din Gorj, nu s-a înscris încă nici un producător, în vreme ce de la Olt, îşi vinde produsele şi prin intermediul acestei platforme o mică fabrică de ulei presat la rece simplu sau aromatizat cu mirodenii.

Din Mehedinţi, Iulia Martinescu şi Ana Buzatu oferă produse de artizanat,

Din Vâlcea, la fel ca şi din Dolj, sunt înscrişi patru producători. Doi vând ouă şi lactate, doi, diverse ţesături.

Mihai Mihu, preşedintele Asociaţiei „Creştem România Împreună”, a afirmat, conform Agrointel.ro: „Avem o istorie vie, care încă trăiește prin fiecare meșteșugar, prin fiecare artizan care cioplește, pictează sau coase simbolurile învățate de la străbuni. O istorie pe care vrem să o ducem mai departe și să o lăsăm nepoților și strănepoților noștri. Ne-am propus să facem infrastructura necesară stabilirii legăturii între producătorul autentic și piață, între mediul rural și cel urban, să facilităm întâlnirea cererii și ofertei. Punem la punct cea mai mare bază de date de producători autentici, cea mai mare bază de date de produse meșteșugărești și agroalimentare tradiționale”.

sursa foto: malltaranesc.ro

Politica