vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Strehaia speră să reediteze performanța Minerului

Campioana județului Mehedinți, CS Strehaia, va întâlni sâmbătă, de la ora 18:00, pe teren propriu, reprezentanta Gorjului, CS Gilortul Târgu Cărbunești, în manșa tur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a.

Gilortul Târgu Cărbunești a fost campioana Gorjului și la ultima confruntare dintre cele două județe limitrofe. Se întâmpla în vara anului 2014, iar câștig de cauză au avut mehedințenii de la Minerul Valea Copcii, care s-au impus, cu scorul de 2-0, după prelungiri, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina. A fost ultima dată când promovarea în Liga a III-a s-a decis într-o singură manșă, pe teren neutru, dar și ultima dată când o echipă de la Mehedinți a izbutit să acceadă în eșalonul național. De la introducerea actualului sistem de promovare, care se joacă, din 2015, tur-retur, campioanele de la Mehedinți au clacat, rând pe rând. A fost și cazul echipei din Strehaia, în urmă cu 2 ani, aceasta fiind învinsă, în ambele manșe, de campioana județului Teleorman, Voința Săelele, care s-a impus, cu scorul general de 12-2! După promovarea în Liga a III-a, echipa din Săelele și-a schimbat denumirea în Voința Turnu Măgurele, iar, vara trecută, a devenit Turris Oltul Turnu Măgurele, denumire sub care a promovat, la finele acestui sezon, în eșalonul secund.
„Barajul nu se mai anunță la fel de dezechilibrat ca în 2017, când am întâlnit o echipă peste nivelul nostru, drept dovadă că a ajuns între timp în Liga a II-a. Acum, șansele sunt oarecum egale”, a spus antrenorul echipei din Strehaia, Mircea Danciu.
Dacă Strehaia se află la cea de-a doua tentativă de promovare, echipa din Târgu Cărbunești e la cea de-a patra încercare din ultimii 6 ani. După eșecul cu Minerul Valea Copcii, din 2014, CS Gilortul a ieșit campioană județeană și în următorii 2 ani, mergând astfel din nou la baraj, de unde a fost de fiecare dată eliminată. Dacă în 2015, advesara gorjenilor de la Târgu Cărbunești a fost CNS Cetate Deva, care s-a impus cu scorul general de 11-3, în 2016, AFC Hermannstadt a câștigat cu 1-0 la Sibiu și cu 5-1 în deplasarea de la Gilortul. Anul trecut, campioana de la Gorj, Petrolul Bustuchin, a fost surclasată de reprezentanta Aradului, CS Crișul Chișineu-Criș. Singura promovare a Gorjului, din ultimii 6 ani, s-a consemnat în 2017, când ACS Internațional Bălești a trecut de ACS Tractorul Cetate, cu scorul general de 5-2.

Politica