sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Prefectul Drăghiea, om al vorbelor, mai puțin al faptelor, nu l-a dat afară pe privilegiatul Vintilă

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea rămâne în continuare un om al vorbelor și mai puțin al faptelor. Caz concret recent. În ședința Comitetului de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Mehedinți au fost prezentate condițiile ce trebuie îndeplinite pentru acordarea îngrijirii la domiciliu a persoanelor care din diverse motive nu se mai pot întreține singure. Acest lucru este stipulat în lege și oricine se poate informa citind. Nu s-a inventat roata la Mehedinți.

La această nouă ,,șezătoare” organizată de prefectul Nicolae Drăghiea la Prefectura Mehedinți au fost prezentate condițiile pentru acordarea de îngrijire la domicliu conform legii după cum reiese din comunicatul de presă emis de Prefectura Mehedinți. Atât și nimic mai mult. În plus s-a vorbit de altă problemă a persoanelor vârstnice dar iarăși nu s-a venit cu nicio soluție concretă. Doar s-a vorbit. Ca de obicei, prefectul Nicolae Drăghiea, în limbajul de lemn ce-l caracterizează, a anunțat că ,,va trebui analizată găsirea unei soluții” după cum reiese din comunicatul oficial de presă.

,De asemenea, s-a ridicat problema acordării prin contract de comodat a unor spații pentru desfășurarea activității specifice asociațiilor de pensionari, aspect la care prefectul Nicolae Drăghiea a afirmat că ”va trebui analizată găsirea și aplicarea unor asemenea soluții atât la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin cât și la nivelul întregului județ”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Expertul” Prefecturii, privilegiatul care e și pensionar de lux la stat și salariat de lux tot la stat , e ținut în continuare în brațe de Drăghiea

,,Expertul” în comunicare al Prefecturii Mehedinți sau ,,cancelarul”, cum i se mai spune este colonelul de pompieri pensionar, Ion Vintilă, care în pofida pensiei uriașe de la stat de 8000 de lei pe lună a fost angajat pe pile de prefectul Nicolae Drăghiea ca director de cancelarie cu un salariu net de 4000 de lei lunar tot de la stat. Iată un exemplu relevant de golănie bugetară, să ai somaj cât casa în județ și tu ca prefect să angajezi la stat, nu un șomer, nu un om necăjit fără loc de muncă, ci un pensionar de lux ,,amărât” cu o pensie ,,amărâtă’’ de 8000 de lei lunar, un om ahtiat după bani. Într-o țară normală, un pensionar dacă are în continuare putere de muncă și vână în el, se poate angaja la privat să aducă plus valoare, dar nicidecum nu mai poate fi angajat înapoi la stat. Însă la noi, o lege strâmbă ce trebuie schimbată urgent și de care profită clientele politică și piloșii, permite astfel de anomalii. Oare ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici sau premierul Viorica Dăncilă știu de această bravură, de acestă faptă de ,,vitejie”, de acest mare ,,sacrificiu” al prefectului de Mehedinți? Oare știu că prefectul numit de ei, de PSD, de partidul celor săraci și mulți, e mahărul aristocrației bugetare din Mehedinți? Asta este dreptatea socială promisă de PSD?

Politica