vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DNA a publicat condamnarea lui Dragnea

Direcţia Naţională Anticorupţie a publicat, pe site-ul propriu, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul lui fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Reamintim că acesta este încarcerat de mai bine de două săptămâni în Penitenciarul Rahova.

Astfel, în 27 mai, Instanţa Supremă a decis să îl condamne „pe inculpatul DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptei președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

În acelaşi dosar a fost condamnată la 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare Floarea Alesu, la data faptelor director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alţi funcţionari din cadrul DGASPC Teleorman au fost şi ei condmanaţi dar cu suspendare, în acest dosar.

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea, a fost achitată.
Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 15 iulie 2016.

În perioada iulie 2006 – 2013, inculpata Alesu Floarea, în calitatea menționată mai sus, la instigarea inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, la acea vreme președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa-Niculina, angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Acest lucru a fost posibil, în condițiile în care inculpata cunoștea faptul că, deși cele două persoane au figurat în mod scriptic ca angajate în cadrul instituției respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate.
În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.
Menținerea în funcție a celor două angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, a fost posibilă și datorită inculpaților Marineci Ionel, Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Șefu Olguța, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, Marica Valentina – Mirela, Balaban Constantin Claudiu și Gheorghe Nicușor, persoane cu funcții de conducere în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, care nu au luat nicio măsură de sancționare a celor două angajate având în vedere că acestea nu s-au prezentat la serviciu și nu au prestat activitățile la care erau obligate prin contractul individual de muncă și fișa postului, fapte ce au permis acestora din urmă să își încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente.
Mai mult, în același context, inculpații Șefu Olguța, Gheorghe Nicușor, Balaban Constantin Claudiu și Marica Valentina – Mirela au întocmit, semnat și avizat diverse documente justificative pentru situația descrisă mai sus (fișa postului, raport de evaluare, foaie colectivă de prezență etc.). O parte dintre aceștia, inclusiv inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina, au fost determinate de directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să semneze în fals condicile de prezență, rapoartele de evaluare și înscrisurile privitoare la activitățile desfășurate de acestea din urmă în cadrul instituției respective.
Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite în cuantum total de 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) și Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal”, transmitea atunci DNA.

Politica