vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un fermier din Olt înfiinţează o pădure cu bani de la APIA

Deşi trei fermieri din judeţ au solicitat înfiinţarea de păduri, o singură cerere a fost depusă la APIA Olt. Astfel, un fermier din Osica de Sus va înfiinţa o pădure de plop pe două hectare şi jumătate. Acesta va primi aproape 35.000 de euro pentru această împădurire.

Un fermier din Osica de Sus a accesat submăsura  8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din PNDR 2014/2020, sesiunea a III-a.

Potrivit datelor oferite de APIA Olt, olteanul a depus o cerere de sprijin pentru suprafaţa de două hectare şi jumătate. Pentru a împăduri această suprafaţă cu plopi, fermierul din Osica de Sus va primi 34.996,95 de euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alţi doi fermieri din Dobreţu şi Ianca au solicitat specialiştilor APIA Olt note de constatare, fiind identificate suprafeţele pe care aceştia şi-au propus să le împădurească. Cel de la Dobreţu ar vrea să împădurească 3,4 hectare, iar cel de la Ianca, 5,37 hectare, însă aceştia nu au depus încă cereri la APIA Olt.

Completarea Cererii de Sprijin se realizează online şi se depune pe suport de hârtie la APIA Olt până la 28 iunie 2019. Prin această schemă se acordă sprijin financiar pentru înființarea de plantaţii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție. Beneficiarii schemei pot fi deţinătorii publici şi privaţi de teren agricol şi formele asociative ale acestora.

În 2017, doi fermieri, unul din Corbu, celălalt din Cungrea, au accesat acest sprijin. 

 

Politica