joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Lansare de carte, la Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește luni, 17 iunie 2019, începând cu ora 17:00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului de poezie „Culori și alte culori” (cu titlul original „Colori e altri colori”), de Fabrizio Dall’Aglio. Evenimentul se desfășoară la inițiativa Editurii Eikon din București și a Asociației Culturale Limes în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Televiziunea Română – Studioul Craiova.
Alături de Fabrizio Dall’Aglio, care va dialoga cu publicul și va acorda autografe, în cadrul evenimentului vor lua cuvântul Petrișor Militaru și Eliza Macadan, care a tradus și îngrijit volumul „Culori și alte culori”.
Fabrizio Dall’Aglio s-a născut în 1955 și este autorul mai multor volume de poezie apreciate de critică şi recompensate cu premii literare în Italia. Operele sale au fost traduse în limbile spaniolă şi engleză.
Volumul „Culori și alte culori” a apărut inițial în Italia, în 2014. Ediția în limba română are o prefață semnată de Dante Maffìa și a primit, în 2015, prestigiosul premiu literar Camaiore. O selecție de poezii din volumul „Culori și alte culori” a fost publicată în revista „Poezia” de la Iași și a fost inclusă ulterior și în antologia de poezie italiană contemporană „În corp de val”, publicată la Editura Eikon în 2017.

Politica