miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contractul de finanţare pentru Ambulatoriul din Caracal, semnat

În trei ani, caracalenii vor avea la dispoziţie un ambulatoriu modern, la standarde europene. Toate cele 23 de cabinete din cadrul Policlinicii Spitalului Municipal Caracal vor fi modernizate şi dotate cu aparatură de ultimă generaţie. Autorităţile locale au semnat contractul de finanţare, valoarea investiţiilor ridicându-se la peste zece milioane de lei.

Ambulatoriul Spitalului Caracal va fi complet modernizat. Toate cele 23 de cabinete medicale vor fi reabilitate, instalaţia electrică şi sanitară schimbate şi va fi achiziţionat mobilier nou. Totodată, cabinetele vor fi dotate cu aparatură de ultimă generaţie. În proiect este prins şi un tomograf, acesta urmând să deservească doar pacienţii din policlinică.
„În funcţie de specific, fiecare cabinet va fi dotat cu aparatură medicală. În afară de tomograf, vor mai fi achiziţionate şi alte aparate medicale, precum ecografe, angiografe. Vom avea mobilier specific şi vor fi schimbate reţelele de apă şi electricitate. Vom lansa procedura pentru serviciile de proiectare, care durează şase luni, apoi urmează licitaţia. Termenul de execuţie este de 36 de luni”,  a precizat primarul din Caracal, Liviu Radu.
Valoarea acestui proiect este de 10.300.000 lei, 85 la sută fiind fonduri UE, 13 la sută vin de la bugetul de stat, iar două procente din bugetul local.

Politica