sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procesul lui Darius Vâlcov, amânat pentru 17 septembrie

Completul de 5 judecători de la Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat, marţi, pentru data de 17 septembrie, apelul dosarului în care fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, scrie Mediafax.

Fostul ministru Darius Vâlcov nu a fost prezent, marţi, în instanţă.

La termenul de luni, avocaţii lui Darius Vâlcov au solicitat amânarea procesului motivând că două dintre judecătoarele numite în completul iniţial, Ioana Bogdan şi Gianina Arghir, sunt în concediu şi au fost înlocuite de alţi doi judecători. Apărătorii au spus că o amânare a procesului este necesară pentru reîntregirea completului, însă instanţa a respins cererea şi a dispus continuarea apelului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 2 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins solicitarea procurorilor de preschimbare a termenului în procesul lui Darius Vâlcov, asta în condiţiile în care, în aprilie, judecarea apelului în această cauză a fost amânată cu două luni, până data pe 11 iunie, pentru ca Darius Vâlcov să aibă timp să-şi angajeze avocat.

Pe 8 februarie 2018, fostul ministru al Finanţelor şi fost consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, în primă instanţă, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), la opt ani de închisoare.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcțiile.

Politica