vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DSP, solicitată, într-un final, să analizeze apa de la Water Park

Deşi miercuri anunţaseră, cu referire la Water Park, printr-o scurtă informare de presă, că au „solicitat DSP Dolj verificarea echipamentelor și prelevarea de probe de apă din bazine pentru a vedea dacă acestea se încadrează în parametri normali prevăzuți de normele în vigoare”, reprezentanţii Primăriei au făcut o astfel de cerere către Direcţia de Sănătate Publică abia joi. Primăria a plătit pentru analizarea a cinci probe de apă, pe care chiar angajaţii instituţiei le vor duce la verificat.

Un control amplu al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj se poate face, la Water Park, numai în urma unor sesizări făcute cu privire la condiţiile de acolo, sau la verificările tematice pe ştranduri şi piscine care vor începe însă din 15 iunie.

Miercuri, viceprimarul Adrian Cosman a mers la Water Park, după cum anunţa primarul Mihail Genoiu, într-o conferinţă de presă, să facă verificări. Aceasta după ce câţiva părinţi au reclamat faptul că la Water Park-ul din Craiova sunt probleme. Copiii lor ar fi dezvoltat afecţiuni cutanate după ce au făcut baie şi au urmat cursuri de înot aici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Azi dimineaţă am aflat şi eu de această problemă. Viceprimarul Adrian Cosman este plecat la Water park, se va deschide o investigaţie, se va vedea despre ce e vorba. Probabil că va verifica probele de apă şi celelalte obiecte cu care cetăţenii care vin la Water park intră în contact”, spunea miercuri primarul Craiovei.
Spre seară, reprezentanţii Primăriei au revenit cu o informare: „Conducerea Primăriei Craiova a efectuat o inspecție în incinta Complexului Water Park, în urma căreia nu au fost sesizate disfunctionalități în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare și modul în care sunt gestionate serviciile oferite de parcul de distracții. Reglarea parametrilor apei din bazine se face în mod automat prin măsurarea în mod continuu a concentrațiilor și dozarea automată a substanțelor în funcție de valorile măsurate. Mai mult, de 3 ori în fiecare zi se verifică și manual cu o stație profesională. Pentru a elimina orice suspiciune, conducerea Primăriei Municipiului Craiova a solicitat DSP Dolj verificarea echipamentelor și prelevarea de probe de apă din bazine pentru a vedea dacă acestea se încadrează în parametri normali prevăzuți de normele în vigoare”.

Numai că la DSP s-a ajuns abia joi. Specialiştii instituţiei urmează să stabilească dacă apa este în parametri normali. 

Politica