joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 1.100 de români din diaspora au votat până duminică la ora 7:00

Potrivit datelor BEC, un număr de 1.151 români aflaţi în străinătate au votat la alegerile europarlamentare până duminică la 7:00, oră la care s-au deschis şi secţiile de votare în România. La referendumul pe justiţie şi-au exprimat opţiunea 1.122 de persoane, informează Mediafax.

MAE a anunţat că a organizat în străinătate un număr de 441 de secţii de votare pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, cele mai multe fiind în Italia, Spania şi Republica Moldova.

Secţiile de votare sunt organizate în sediile misiunilor diplomatice şi consulare ale României, în sediile institutelor culturale din străinătate, în cadrul consulatelor onorifice, dar şi în alte locaţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele mai multe secţii de votare sunt organizate în Italia (76), Spania (50), Republica Moldova (36), SUA (31), Marea Britanie (29), Germania (25), Franţa (17), Austria (9), Belgia (8)”, au transmis reprezentanţii MAE.

De asemenea, Ministerul de Externe anunţă că lista secţiilor de votare a fost stabilită pe baza propunerilor misiunilor diplomatice ale României, care au ţinut cont de consultările cu comunităţile româneşti din străinătate, de solicitările acestora de organizare a unor secţii noi şi de evaluarea modului în care s-au desfăşurat procesele electorale anterioare în străinătate.

Prin urmare românii care au domiciliul sau reşedinţa în afara ţării sau dacă în ziua votului se află în străinătate pot vota la orice secţie de votare organizată în străinătate, fiind înscrişi în listele electorale suplimentare.

Lista tuturor secţiilor de votare, precum şi alte informaţii utile referitoare la desfăşurarea scrutinului în străinătate sunt disponibile pe site-ul instituţiei la adresa http://www.mae.ro/node/48090

Ministerul a elaborat şi o hartă interactivă cu cele 441 secţii de votare organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai.

Politica