marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorii o acuză pe Ecaterina Andronescu că vrea să trimită jumătate din elevii de clasa a 8-a la şcolile profesionale

Profesorii susţin că Ecaterina Andronescu face politică pe spatele elevilor şi după alegeri va anunţa că jumătate din elevii de-a VIII-a vor merge la şcoala profesională, scrie Adevărul.

De exemplu, elevii bucureşteni care au media sub 7,84 vor merge la şcoala profesională şi nu pentru că şi-ar dori acest lucru, ci pentru că nu vor fi locuri suficiente la liceu. Este avertismentul fostului secretar de stat din Ministerul Educaţiei, profesoara Monica Anisie. Planul de şcolarizare şi broşura cu locurile de la liceu ar fi trebuit să fie aprobate până pe 13 mai în condiţia în care inspectoratul şcolar a trimis ministerului spre aprobare proiectele planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2019-2020 în data de 21 ianuarie 2019.

Și inspectorii generali spun că ei nu ştiu când vor primi aprobarea cifrelor de şcolarizare. Neoficial, situaţia este alta. „ Ministerul Educaţiei i-a anunţat pe inspectorii generali, pe grupul lor intern, că vor primi planul de şcolarizare pe 27 mai”, explică surse apropiate conducerii Ministerului Educaţiei. Motivul este halucinant: pentru a nu fi perturbate alegerile europarlamentare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inspectoratele şcolare au trimis către minister încă de pe 21 ianuarie 2019 planul de şcolarizare, cu necesarul de locuri, propus de unităţile de învăţământ, aşa cum cere metodologia. Iar până pe 13 mai 2019, inspectoratele trebuiau să primească aprobarea pentru numărul de locuri cerute de fiecare liceu în parte. Astăzi, 23 mai, elevii, părinţii şi profesorii aşteaptă încă broşura cu numărul de locuri la licee, pentru a şti către ce colegii să se orienteze. „Planul de şcolarizare este propus de către inspectoratul şcolar şi cuprinde numărul de clase defalcat pe fiecare judeţ în parte, pentru fiecare filieră şi profil, iar broşura conţine fiecare unitate de învăţământ din judeţul respectiv, numărul de locuri, ultima medie din anul şcolar trecut pentru fiecare filieră şi profil”, mai precizează Anisie.

Şi profesorii se tem de cauzele şi efectele amânării transmiterii planului şi broşurii pentru licee. „Eu cred că planurile de şcolarizare sunt dure, au informaţii neplăcute pentru elevi, părinţi şi profesori şi atunci ministerul amână publicarea lor până după alegerile europarlamentare pentru a nu schimba percepţia oamenilor despre guvernare , pentru a nu-i supăra înainte de a merge la vot. Oamenii aşa gândesc din momentul în care doamna ministru a legat comunicarea planului de şcolarizare şi a broşurii cu data alegerilor”, avertizează expertul în Educaţie, Marian Staş.

 

 

Politica