joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcul de la fosta UM Slatina, aproape finalizat

Parcul pe care municipalitatea îl construieşte pe o suprafaţă de trei hectare, la fosta unitate militară din Slatina, este aproape finalizat.

Investiţia reprezintă un angajament pe care primarul Emil Moţi şi-a luat, în 2016, atunci când a candidat la primărie.

Promisiune onorată – unitatea militară se transformă într-un parc modern destinat relaxării și agrementului. Împreună continuăm să construim Slatina și să-i confirmăm poziția de centru urban în plină dezvoltare!”, a notat acesta pe pagina de Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Parcul pe care municipalitatea îl amenajează pe terenul fostei unităţi militare din Slatina prinde contur, de la zi la zi, iar reprezentanţii primăriei spun că lucrările vor fi gata la începutul lunii august. Muncitorii au făcut aleile şi au plantat copacii. Totodată, s-a turnat chioşcul care va funcţiona în mijlocul zonei de agrement este gata. De asemenea, s-a construit şi o nouă stradă ce va uni străzile Artleriei şi Tunari.

Recent au fost instalate şi accesoriile celor două locuri de joacă din parc. Pe lângă spaţiul verde, noul parc va avea şi un teren de sport, o pistă de alergare de tartan şi un spaţiu comercial cu terasă. Totodată, parcul va avea şi o parcare pentru 200 de locuri.

Investiţia pentru construcţia acestui parc de peste trei hectare se ridică la aproape 15 milioane de lei, fonduri din bugetul local al Primăriei Slatina.

Tot la fosta unitate militară din Slatina au început lucrările de construcţie a restaurantului McDonald’s, societatea comercială care deţine franciza celebrului lanţ de fast-food având ca termen de finalizare tot luna august.

Restaurantul va avea o suprafață de 400 de metri pătrați, o terasă în aer liber, McDrive, un spațiu de joacă exterior și o parcare. 3.443 de metri pătrați reprezintă suprafața concesionată de această firmă de la primărie, pe o perioadă de 49 de ani.
Obiectivul de investiţii are o valoare de 7,5 milioane lei şi va crea 60 de noi locuri de muncă. Societatea a recrutat o parte din personalul de care va avea nevoie, viitorii angajați fiind în această perioadă la cursuri de formare.

Politica