vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Faza județeană a Olimpiadei naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire critică “Tinerii Dezbat”, la Liceul Teoretic Henri Coandă din Craiova

Liceul Teoretic Henri Coandă din Craiova a găzduit, în intervalul 18-19 mai 2019, faza județeană a Olimpiadei naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire critică “Tinerii Dezbat”, desfășurată sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Dolj.
„Tinerii dezbat” este o olimpiadă națională care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică de comunicare rațională în spațiul public, precum și la formarea și dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generații pentru participarea activă la viața socială.
Olimpiada s-a derulat conform REGULAMENTULUI SPECIFIC DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ARGUMENTARE, DEZBATERE ȘI GÂNDIRE CRITICĂ ,,TINERII DEZBAT” (elaborat conform dispozițiilor art. 5, alin. (1) din Anexa la O.M.E.N. nr. 4203/30.07.2018 privind  modificarea Anexei nr.1 a Ordinului ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 3035/2012 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare și a Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și exrașcolare, cu modificările și completările ulterioare).
         Echipajele înscrise în concurs la secțiunile Începători și Avansați au dezbătut moțiunile propuse pentru ediția 2019, fiind jurizate de arbitri cu experiență în domeniul acestui tip de competiții.
        

Politica