joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/ 6.000 de euro, călătoria în portbagaj

Un cetăţean sirian a fost găsit, dimineaţă, de poliţiştii de frontieră din Calafat, ascuns în portbagajul unui autoturism. Maşina era condusă de un alt sirian.

Cei doi ar fi vrut să ajungă în Danemarca, şoferul primind pentru a-l transporta pe pasagerul din portbagaj 6.000 de euro.

În data de 21.05.2019, la ora 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sirian, la volanul unui autoturism marca Nissan, înmatriculat în Danemarca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, a fost descoperită ascunsă în portbagaj, într-un spaţiu special amenajat, o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana ascunsă este un cetăţean din Siria, în vârstă de 20 de ani, care a declarat că a recurs la această metodă întrucât dorea să ajungă în Danemarca şi nu avea documentele necesare.

De asemenea, șoferul a declarat că a preluat tânărul din Grecia, cu scopul de a-l transporta în Danemarca, în schimbul sumei de 6.000 de euro”, au precizat poliţiştii de frontieră.

Conform protocolului româno-bulgar, cei doi sirieni au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politica