joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ÎCCJ începe rejudecarea apelului în dosarul Alinei Bica. UPDATE. Procesul a fost amânat

UPDATE: Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, luni,să amâne pentu 10 iunie rejudecarea apelului în dosarul în care Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, pentru ca fostul procuror-şef DIICOT să-şi angajeze apărător.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) sunt aşteptaţi să înceapă, luni, rejudecarea apelului în dosarul în care Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, după ce a admis contestaţia în anulare, informează Mediafax.

Pe 19 martie, Înalta Curte de Casaţei şi Justiţie a decis admiterea contestaţiei în anulare formulată de Alina Bica împotriva deciziei penale din iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care fostul procuror-şef DIICOT a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Judecătorii au citat-o pe Alina Bica pentru audieri tot la termenul din 20 mai 2019.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis definitiv, în iunie 2018, menţinerea pedepsei de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care Alina Bica era acuzată de favorizarea făptuitorului, dar aceasta a contestat decizia printr-o cale extraordinară de atac, respectiv contestaţia în anulare, fosta şefă DIICOT fiind pusă în libertate până la soluţionarea contestaţiei.

Alina Bica se află, potrivit ultimelor informaţii, în Costa Rica şi a declarat, în cadrul unei intervenţii telefonice la un post tv, că nu vrea să se mai întoarcă în România.

Politica