vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

,,Asfalt – Tango” la Șovarna

Comuna Șovarna județul Mehedinți va fi complet asfaltată până la sfârșitul acestui an. Cel puțin așa au anunțat autoritățile județene și locale.

Este un adevărat șantier în comuna Șovarna, unde primarul Constantin Mica – Prundeanu, cu sprijinul Guvernului și al Consiliului Județean Mehedinți, a reușit să folosească toate sursele de finanțare guvernamentale pe care a putut să le atragă pentru modernizarea drumurilor. Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, a vizitat șantierul. Inițial, asfaltarea ulițelor a început prin PNDL I și a continuat cu succes prin PNDL II. În această perioadă, pe ultima sută de metri, se lucrează la modernizarea drumurilor de interes local în baza unui proiect în valoare de 3,6 milioane lei, finanțat cu fonduri guvernamentale. De acum înainte localnicii traversează pârâul Șovarna pe un pod din beton, de 20 metri, construit în cadrul aceluiași proiect. Acesta înlocuiește puntea de lemn care nu oferea siguranță trecătorilor. Lucrările sunt realizate în proporție de 90 la sută.

Până la sfârșitul anului, din banii primiți de la Guvern și de la Consiliul Județean pentru anul 2019, primarul susține că va asfalta și ultimele două ulițe rămase nemodernizate, astfel că în comună nu rămâne niciun petic de drum neasfaltat. Tot în lunile următoare se va reabilita și sistemul de iluminat public din comună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica