miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adresele a nouă secţii de votare din străinătate au fost modificate

Ministerul de Externe anunţă că au fost modificate adresele a nouă secţii de votare din străinătate pentru alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai ca urmare a unor „decizii unilaterale ale autorităţilor publice locale” de a rezilia contractele de închiriere pentru găzduirea secţiilor, informează Mediafax.

Potrivit ministerului, „au existat situaţii în care instituţiile publice în care s-au închiriat săli pentru organizarea secţiilor de votare aveau afişate adrese vechi, neactualizate sau chiar au comunicat, în adrese oficiale către misiuni, adrese incomplete sau eronate”.

MAE anunţă că numărul total al secţiilor de votare care vor fi organizate în străinătate rămâne acelaşi, de 441. Membrii Corpului Diplomatic şi Consular au identificat „în timp util spaţii necesare mutării unor secţii de votare, în mare parte ca urmare a unor decizii de ultimă oră a autorităţilor locale din unele ţări”, arată sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii MAE arată că în cazul secţiei de votare din Calgary, Canada, autorităţile publice au informat consulul român că imobilul în care urma să fie organizată secţia de votare trebuia să intre în reparaţii.

Aceştia anunţă că o situaţie similară s-a înregistrat şi în Castellon de la Plana din Spania.

Ministerul transmite că în urma apariţiei „unor astfel de situaţii obiective şi neprevăzute”, misiunile diplomatice ale României au luat, „în cel mai scurt timp, toate măsurile care s-au impus pentru a găsi locaţii alternative pentru secţiile de votare respective, cu scopul de a păstra acelaşi număr de secţii de votare, astfel încât un număr cât mai mare de alegători români din străinătate să îşi poată exercita dreptul de vot la scrutinele din 26 mai 2019”.

Astfel, prin ordinul ministrului afacerilor externe emis la 16 mai 2019 au fost modificate adresele a 9 secţii de votare.

Lista secţiilor de votare, cu adresele în cauză actualizate, poate fi consultată pe site-ul MAE, la adresa: http://www.mae.ro/node/48090.

Politica