joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, fără ser şi glucoză

La Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti lipsesc medicamente banale, cum ar fi serul sau glucoza, astfel încât aparţinătorii bolnavilor internaţi sunt trimişi la farmacii pentru a le cumpăra.

Oamenii primesc bileţele cu denumirea medicamentelor pe care trebuie să le aducă la spital, şi nu reţete scrise şi parafate de medicii specialişti, astfel încât contravaloarea nu le poate fi decontată, aşa cum menţionează legislaţia în vigoare, scrie Adevarul
„Ni s-a transmis că trebuie să aducem zece bucăţi de ser fiziologic şi glucoză, că altfel nu pot să-l opereze. Sunt siderată cum un bloc operator şi o secţie ATI, acolo unde se salvează vieţi, nu pot interveni pentru că nu există serul fiziologic şi glucoza ”, a spus ruda unui pacient.

Primăria Târgu-Cărbuneşti a înaintat o adresă spitalului în care cerere lămuriri cu privire la stocul de medicamente: „Am făcut o adresă către Spitalul de Urgenţă de la Târgu-Cărbuneşti, urmând ca, în funcţie de acest punct de vedere, să continuăm cercetările”, a precizat Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj va face cercetări cu privire la acest caz.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că în cazul de la Târgu Cărbuneşti nu se respectă legea: „Vorbim despre o situaţie de nerespectare a legii pentru că legea este foarte clară. Ministerul Sănătăţii a stabilit un cadru legal, CAS s-a autosesizat pentru că este vorba de nerespectarea serviciilor contractuale”.

Politica