joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Filantropia primeşte finanţare pentru reabilitare

Ambulatoriul Spitalulului Filantropia din Craiova va putea intra în reabilitare. Contractul de finanţare pentru acest proiect, cu o valoare de peste 11 milioane lei, prin Programul Operaţional Regional va fi semnat, astăzi, de primarul Craiovei, Mihail Genoiu, şi reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională. 

Valoare totală a proiectului „Reabilitare Corp C1 – Ambulatoriu Pavilion A, extindere cu lift exterior si amplasare rampa gunoi (colectare selectiva)”, la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova este de 11.134.246,93 lei, din care fonduri europene nerambursabile, 10.486.733,89 lei. În ianuarie, consilierii locali au aprobat acest proiect şi sumele aferente, în vederea depunerii lui spre obţinerea fondurilor europene, astăzi contractul de finanţare urmând a fi semnat.

Atunci, consilierii au aprobat şi contribuția proprie în proiect a Municipiului Craiova, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, estimate la 433.498,06 lei, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 214.014,98 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului prevăzut.
În plus, sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării în condiţii optime a proiectului, se vor asigura din bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, principalele lucrări care se vor realiza la Ambulatoriul Spitalului Fialntropia sunt consolidarea clădirii, realizarea unui lift exterior, realizarea unei rampe de acces la intrarea pricipală, iar pe scara interioara se va monta un elevator tip rampă, pentru persoanele cu dizabilitati. În plus ar urma să fie amenajate, la parter şi etaj, grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi, recompartimentari interioare şi dotari în cabinete.
„Proiectul îşi propune creşterea calităţii serviciilor de îngrijire medicală primară acordată persoanelor cu acces deficitar la serviciile de sănătate din municipiul Craiova prin reabilitarea şi modernizarea Pavilionului în care va fi relocat Ambulatoriul aferent Spitalului Clinic Municipal Craiova şi Îmbunatăţirea accesului la serviciile preventive şi de îngrijire medicală primară oferite în cadrul Ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal, a tuturor categoriilor de persoane, în special a celor cu venituri mici din municipiul Craiova. Reabilitarea ambulatoriului va permite accesul persoanelor dezavantajate socioeconomic din municipiul Craiova, cu acces redus la servicii sau cu nevoi medicale neacoperite, la servicii de sănătate primare şi de terapie de prima linie la standarde europene. De asemenea, prin reabilitarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal Craiova se urmăreşte eficientizarea sistemului de sănătate din municipiul Craiova, prin reducerea numărului de internări ce pot fi evitate”, conform Primăriei Craiova.

 

Politica