marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Primarul Orșovei, trimis în judecată pentru delapidare și fals

Primarul municipiului Orșova, pesedistul Marius Stoica, a fost trimis în judecată într-un dosar penal pentru comiterea mai multor infracțiuni, precum delapidare, fals intelectual și uz de fals. Dacă va fi găsit vinovat, edilul-șef al Orșovei riscă până la 7 ani de închisoare.

Pe rolul Judecătoriei Orșova, Secția Penală a fost înregistrat dosarul cu numărul 573/274/2019, ce are ca obiect delapidarea, prevăzută de articolul 295 CP, falsul intelectual, prevăzut de articolul 321 CP și uzul de fals, prevăzut de articolul 323 CP.

În dosar, Marius Stoica apare în calitate de inculpat, parte vătămată fiind UAT Orșova. Pentru acest cumul de infracțiuni grave, edilul șef riscă o pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, se arată la articolul 295 din Noul Cod Penal.

Politica