Esplanada cu „swing-uri” jucăuşe, curtată de o singură firmă

Esplanada cu „swing-uri” jucăuşe, curtată de o singură firmă

Primăria este aproape să desemneze firma care va reabilita Esplanada din centrul Slatinei, o singură ofertă fiind depusă.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, o singură firmă a depus ofertă pentru a reabilita Esplanada din centrul Slatinei, iar procedura de atribuire ar trebui să se finalizeze în maximum trei săptămâni. Lucrările ar urma să înceapă după ce va fi finalizată înfiinţarea noului parc de la unitatea militară.

În cadrul acestui proiect, centrul municipiului Slatina va fi modificat complet, potrivit imaginilor făcute publice de Primăria Slatina. Trecerea de pe Esplanadă în Expo Parc va putea fi făcută cu uşurinţă, fără scări, iar valoarea întregii investiţii se ridică la aproximativ cinci milioane lei.

Actuala Esplanadă este un proiect al vechii conduceri a Primăriei Slatina, cu multe hop-uri în implementare.

Deşi, în 2007, lucrările la Esplanadă şi la Expo Parcul din apropiere au pornit cu avânt, aproape imediat s-au şi împotmolit, municipalitatea schimbând firmele de constructori, una după alta. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit în jur de 15 milioane de lei.

Realizarea centrului civic ce cuprinde Esplanada şi Expo Parcul, deşi a mâncat timp şi mai ales bani, reprezintă cea mai mare investiţie din punct de vedere tehnic din Slatina. Întreaga zonă a fost placată cu granit, fiind destinată exclusiv traficului pietonal.

Tot aici au fost construite o fântână liniară cu o lungime de 30 de metri şi un ansamblu artezian compus dintr-o fântână muzicală cu jeturi luminoase şi colorate placată de „swing-uri” jucăuşe. Expo Parcul a presupus modernizarea parcului existent între străzile Vederii şi Casa de Cultură a Sindicatelor, realizarea unei cascade pe o parte a scărilor de la fostul magazin Oltul până la muzeu, dar şi realizarea unei arteziene cu fum şi foc în forma literei „S”, construcţie unicat în România.