marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: CONSTITUȚIA ÎN PRIMUL RÂND, DOMNULE IOHANNIS!

Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte national ALDE: ”Cerem autoritatilor competente sa se sesizeze in legatura cu prezenta neconstitutională a presedintelui Klaus Iohannis in campanie electorală alături de un partid politic.”

Considerăm că presedintele Romaniei Klaus Iohannis s-a asezat, prin participarea la mitingurile PNL, in afara literei si spiritului Constitutiei României.

Domnul Iohannis vociferează toată ziua împotriva celor de la putere care „încalcă legea” dar el este primul care o încalcă și nu orice lege ci Legea fundamentală, Constituția!!!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Una e să vorbească de referendum și de mobilizarea la vot într-un cadru neutru politic și alta e să facă propagandă antipartidele de la guvernare cu semnul electoral și sloganurile electorale PNL deasupra capului.

Legea Fundamentală spune clar la art.80(2) că ”Președintele exercită functia de mediere între puterile statului, precum si intre stat si societate” iar la art. 84(1) că ”În timpul mandatului, Presedintele României nu poate fi membru al unui partid politic si nu poate indeplini nicio altă funcție publică sau privată”

Ne intrebăm cum poate exercita dl.Iohannis functia constitutionala de mediere atata vreme cat el se situeaza, fara echivoc, de partea unui partid politic?!

Ne întrebam deasemenea în baza carei prevederi domnul Iohannis poate utiliza banii publici (din taxele si impozite platite de noi toti) pentru participare la actiuni electorale ale unui partid politic?!

Si ne mai intrebam unde sunt ”vigilentii” de la Bruxelles si din societatea civilă care nu vad, nu aud cum suspendă domnul Iohannis Constitutia din ratiuni de campanie PNL?!

Dacă vă mai considerati presedintele tuturor românilor de ce nu participati si la mitingurile electorale ale PSD, ALDE, etc?!

Aveți curaj, domnule Președinte?!

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica