sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Râmnicu Vâlcea, noua campioană a României la handbal feminin

Echipa de handbal feminin, SCM Rm. Vâlcea, a câștigat meciul cu CSM Slatina și, odată cu această victorie, a câștigat și titlul de campioană a României. Partida s-a disputat în ultima etapă a Ligii Florilor.
La 6 ani distanță de la dispariția echipei Oltchim, Vâlcea a reușit să revină în prima linie a handbalului românesc, să-și facă o echipă frumoasă și să demonstreze că merită să joace la cel mai înalt nivel. Echipa lui Pera a dărâmat toate barierele, chiar dacă s-a luptat pentru titlu cu trupa din Capitală, CSM București.
Vâlcea a avut un parcurs memorabil, iar duminică a bifat victoria cu numărul 22, cea care a dat startul sărbătorii. Handbalistele au primit tricourile și medaliile de campioane.
Suporterii au fost, din nou, lângă echipă. Încă de la începutul sezonului, fanii au simțit că este anul lor și le-au susținut pe fete. „Uite-le, uite-le, uite campioanele!”, „Cine e pe primul loc, Vâlcea e!” sau „Campioana României suntem noi!”, au cântat susținătorii vâlcencelor.
Căpitanul echipei, Iulia Dumanska, a primit trofeul de campioană de la președintele FRH, Alexandru Dedu. Portarul naționalei a fost în extaz, iar declarația ei a fost una savuroasă.
„E o seară specială. Primul titlu din carieră, un titlu care nu se uită niciodată. Sunt mândră de parcursul nostru, de fete, de evoluția unui sezon pe care l-am început din postura de outsider. La 22 de ani, să fii campioana României e un lucru extraordinar! Anul trecut, pe 11 mai, câștigam Cupa EHF cu Craiova. Acum, pe 12 mai, un an mai târziu, sunt campioană a României. Mă bucur nespus”, a declarat Dumanska, înfășurată în tricolor.
Pentru antrenorul trupei din Rm. Vâlcea, câștigarea campionatului este un vis devenit realitate. Tehnicianul a explicat ce le-a dat încrederea necesară să se lupte de la egal la egal cu CSM București.
„Este un vis devenit realitate. E multă muncă, multă sudoare în spatele acestui succes. Am avut un an extrem de greu având în vedere că am luptat cu una dintre cele mai bune echipe ale Europei, CSM București. Am crezut însă mereu în forțele noastre, după ce am câștigat Supercupa, încrederea a crescut. Le mulțumesc fetelor, am făcut o echipă minunată și sunt mândru de ceea ce am realizat”, a declarat Pera.
A mai rămas o singură etapă, iar Liga Florilor își cunoaște campioana și vicecampioana. Pentru locurile 3, 4 și 5 în campionat, luptă patru echipe. Gloria Bistrița (39p), Măgura Cisnădie (38), Corona Brașov (37) și SCM Craiova (36).
Foto: Ionuț Lăzărescu

Politica