joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: VOM NEGOCIA LA BRUXELLES CREȘTEREA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI

Deputat Ion Cupă, vicepreședinte național ALDE: ”Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidații ALDE pentru Parlamentul european Norica Nicolai și Andrei Gerea au promis fermierilor doljeni că se vor bate în Parlamentul European pentru că ei să nu mai fie dezavantajați față de fermierii din Vest”

La inițiativa deputatului Ion Cupă, președintele ALDE Dolj, liderul național al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, însoțit de candidații Norica Nicolai și Andrei Gerea, precum și de secretarul general ALDE Daniel Chițoiu s-au întâlnit cu mai mulți fermieri importanți din județul Dolj ( producători de cereale, fructe de pădure, orez, legume, crescători de porci de mangalița sau vaci pentru lapte)precum și cu responsabilii județeni din domeniul agriculturii.

ALDE consideră că subvenția pe care o primesc fermierii români indiferent de ceea ce produc este la limita de jos în piramidă subvențiilor agricole acordate de UE agricultorilor săi, în condițiile în care costurile de producție nu sunt chiar atât de diferite de la o țară la alta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este inacceptabil să existe diferențe atât de mari în materie de subvenții pentru agricultură la nivelul Uniunii. Preocuparea noastră va fi aceea să facem un front comun în următorul Parlament european și să obținem un buget nediminuat drastic pentru Politică Agricolă Comună.Cel mai important lucru va fi însă acela să reușim să ajustăm subvențiile astfel încât și fermierii români să beneficieze de plăți mai consistente pentru ceea ce produc. România are tradiția, potențialul și climatul să devină o mare putere în acest domeniu”- le-a spus fermierilor prezenți Norica Nicolai, numărul 1 pe lista ALDE pentru Parlamentul European.

Liderii ALDE au arătat toată deschiderea pentru a susține următoarele solicitări legitime ale fermierilor:

Acordarea sprijinului cuplat/pentru producție tuturor crescătorilor nu doar celor care au certificate pentru animale înscrise în Registrul genealogic.

Egalizarea / ajustarea subvențiilor între statele membre; susținerea plafonarii voluntare a subvențiilor agricole că soluție care ar apăra atât interesele marilor fermieri cât și pe ale celor mici și mijlocii.

Simplificarea tratamentelor fiscale pentru micii fermieri.

Eliminarea adeverințelor de la primărie din dosarele pentru subvențiile de la APIA; pentru documentele emise de terți(extrase din Registrul de Rasă, Registrul Agricol, ONRC, din Registrul Național al Exploatațiilor etc) informațiile să fie solicitate direct de la entitățile emitente sau obținute prin consultarea bazelor de date.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu le-a promis fermierilor doljeni că toți parlamentarii ALDE România din legislativul de la Bruxelles vor milita pentru debirocratizarea legislației comunitare în materie agricolă și nu numai dar și pentru o reglementare unitară a regimului subvențiilor agricole.

Vrem o Europă a egalilor, fără mai multe viteze sau cercuri concentrice. Cred că cea mai bună dovadă a unei astfel de Europe ar fi că în general fondurile europene să ajungă mai ușor, mai rapid și mai consistent la cei care au nevoie de ele pentru a se dezvoltă. Așa am fi în sfârșit o Uniune cu o singură viteză și, de ce nu, cu o singură direcție”- le- a spus în final președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Comandat de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, cod unic mandatar 41190002

Politica