vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Cuc a promis. Au trecut săptămâni și… nimic!

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit de două ori în această primăvară la Târgu Jiu. De fiecare dată a promis că vor fi reluate lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, abandonate de câțiva ani, susținând că în câteva zile documentele pentru licitație vor fi urcate pe portalul licitațiilor publice. Au trecut câteva săptămâni și nu s-a întâmplat nimic, potrivit pandurul.ro

Iată declarația ministrului Răzvan Cuc din 31 martie: „A fost contestată Hotărârea de Guvern privind exproprierile, a fost emisă ordonanță președințială și astfel a trebuit să sistăm lucrările la acest obiectiv. Domnul Neaga m-a asigurat că nu vor mai fi probleme în perioada următoare din punct de vedere administrativ. Săptămâna trecută, a trimis către SEAP restul de lucrări pentru acest obiectiv. Avem un stadiu fizic de 40%. Structurile sunt făcute în mare parte și lucrările vor merge mult mai ușor”.

După trei săptămâni, pe 21 aprilie, ministrul Cuc revenea la Târgu Jiu cu o nouă minciună. “Este în perioada de încărcare. Săptămâna viitoare, o vom vedea încărcată pe Sicap. Podul de la Lainici și parcările deja sunt pe Sicap. Am toate documentele pe telefon. Termenul de execuție este undeva la 14 luni, restul de executat. Dacă avem un constructor bun, acest termen poate fi redus considerabil. Perioada de depunere a ofertelor va fi undeva la 45 de zile, analizarea se va face în regim de urgență, așa cum am promis, la toate obiectivele. Nu mai stăm să așteptăm luni de zile”, a promis ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 8 mai, Ion Tudor, directorul de la Drumuri Naționale – secția Târgu Jiu, a spus că Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a cerut precizări, astfel că licitația nu a ajuns încă pe portal. “În ceea ce privește varianta de ocolire, documentația a fost finalizată, a fost trimisă să fie urcată pe SICAP, dar cei de la una din instituțiile care se ocupă, chipurile, de ceea ce înseamnă aceste documentații, ANAP-ul, a zis: mai vrem niște precizări. Asta este, este o instituție independentă de noi, care solicită aceste precizări. Sperăm să nu fie cerute precizările doar ca să se mai prelungească… Dar, legea trebuie respectată și, după ce te arzi cu ciorbă, sufli și în iaurt. Trebuie foarte bine pusă la punct documentația pentru ca, în momentul în care s-a urcat pe SICAP, să înceapă pregătirile, să se țină licitația, să nu fie motive de contestații”, a fost declarația lui Tudor.

Lucrările la centura de ocolire a municipiului au început acum cinci ani, dar de trei ani nu mai este nimeni în șantier. Dacă inițial lucrarea a fost licitată 155 de milioane de lei, acum, după ce s-a realizat în proporție de 40%, ar mai costa încă… 200 de milioane de lei, estimează guvernanții.

Politica