sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de jandarmi asigură liniştea publică în minivacanţa de Paşti şi 1 Mai

Sute de jandarmi vor asigura ordinea la evenimentele care încep de joi, 25 aprilie, pe litoralul românesc. În minivacanţa de Paşti şi 1 Mai, zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi la mare.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa anunţă că 150 de jandarmi vor acţiona zilnic împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinaţie în vederea petrecerii perioadei de minivacanţă.
Vizate de aceste misiuni sunt localităţile Constanţa, Năvodari, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.

Totodată, în această perioadă, peste 140 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 34 de obiective din judeţul Constanţa.

„În perioada minivacanţei, jandarmii constănţeni vor desfăşura şi acţiuni informativ-preventive pe linia respectării normelor legale referitoare la activităţile de picnic, în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la importanţa deosebită a protejării mediului înconjurător, dar şi pentru prevenirea incendiilor în zonele împădurite.
Reamintim turiştilor că se poate solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea celui mai apropiat echipaj, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte”, transmite IJJ Constanţa.

Politica