miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Prime de Paşte pentru angajaţi, înainte de disponibilizări

Aproximativ 13.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) au primit tichete de combustibil, în valoare de 600 de lei fiecare, urmând ca după 1 Mai să fie acordate şi primele de Paşte, în valoare de 1.100 de lei. Prime au fost acordate şi la Complexul Energetic Hunedoara, dar mai mici, scrie Mediafax.

Reprezentanţi ai Complexului Energetic Oltenia au declarat că toţi angajaţii au primit, săptămâna aceasta, tichete de combustibil în valoare de 600 de lei fiecare, urmând ca după data de 1 Mai să primească şi prima de Paşte, aceasta fiind acordată după sărbători pentru a fi impozitată cu 10%, în loc de 40%. Suma este egală pentru toţi cei aproximativ 13.000 de salariaţi şi va fi sub formă de tichete.

„Au primit acele vouchere pentru combustibil, care sunt date în locul primei de Paşte. Prima de Paşte va fi dată după 1 Mai, pentru a fi impozitată mai puţin, cu 10%, în loc de 40%, nu aveau altă modalitate, decât să o bage într-o zi de sărbătoare. Angajaţii vor câştiga, pentru că altfel aproape jumătate era impozitată. Li se dă valoarea şi se opreşte impozit. 1 Mai este zi liberă plătită şi din cauza aceasta. Angajaţii au înţeles. Prima de Paşte va consta în tichete cadou de 1.100 de lei, acum au primit 600 de lei pentru combustibil. Miercuri, la 12.30, au fost date la toate unităţile acele tichete”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Miercuri s-ar fi decis, în baza unui act adiţional la contractul colectiv de muncă, şi valoarea voucherelor de vacanţă pentru anul 2019, la suma de 2.080 de lei.

Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au şi o veste proastă. Din iunie, 200 de salariaţi vor rămâne fără slujbă, în prezent fiind primite cereri pentru plecarea voluntară din cadrul companiei.

Disponibilizările sunt făcute conform planului de reorganizare.

Şi angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor beneficia de prime de Paşte sub formă de tichete cadou, însă au o valoare mai mică. Acestea au fost acordate celor aproximativ 4.100 de mineri şi energeticieni.

Politica