vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Mirajul Oltului, cel mai mare complex acvatic îşi deschide porţile

Cel de-al doilea Aqua Park din Călimăneşti şi cel mai mare din Vâlcea îşi deschide joi porţile, încheind astfel un proeict european de 5 milioane de euro care a inclus – vaporaş de croazieră, parc, terenuri de sport şi complexul spa Mirajul Oltului, scrie ramnicuvalceaweek.ro

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea acesta va îmbogăţi oferta turistică a staţiunii balneare Călimănşeti – Căciulata, făcând să crească numărul de turişti în acest an.

„Nu este niciu un secret faptul că staţiunea vâlceană este o locomotivă a turismului balnear din România, fiind în ultimii ani cunsocută şi turiştilor străini. Prin această investiţie se adaugă un nou obiectiv turistic staţiunii vâlcene şi faptul că vorbim de un complex deschis 12 luni din 12 putem vorbi de un turism clar pentru 4 anotimpuri. Joi se deschide oficial aşadar cel mai mare proiect de acest gen în Vâlcea şi îi aşteptăm aici pe cei care profită de zilele libere de Paşte şi 1 Mai să vină la noi în judeţ, la Mirajul Oltului, un complex modern, un loc de relaxare dar şi de distracţie”, spune preşedintele Rădulescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta spune că vor circula mai multe vaporaşe pe Olt şi vor fi mărite pontoanele astfel încât croazierele în Călimăneşti să intre automat în pachetele de vacanţă ale celor care poposesc aici.

Proiectul noului parc de agrement din localitatea de pe Valea Oltului a fost aprobat în 2008, dar construcţia a început abia în 2012, din cauza mai multor probleme birocratice. Teoretic, complexul trebuia să fie gata în 2014, dar a fost terminat cu 5 ani de întârziere din cauza unor greşeli de proiectare, de construcţie, dar şi de intrarea în insolvenţă a constructorului. Lucrările, estimate iniţial la 8 milioane de euro, dar reduse ulterior cu 3 milioane de euro, au fost finanţate din fonduri europene neramburabile, plus o contribuţie a Consiliului Judeţean Vâlcea.

Parcul acvatic este dotat cu două piscine interioare, trei piscine exterioare, un ansamblu de tobogane cu o înălţime de 14 metri, saună, sală de fitness, zonă de cafenea, vestiare şi grupuri sanitare. Piscinele sunt cu apă dulce şi termală. Parcul de agrement şi sport din zona Jiblea-Veche are terenuri de tenis, de minifotbal, pistă pentru role, loc de joacă, vestiare, grupuri sanitare, dar şi un ponton plutitor de la care pleacă în curse al doilea vaporaş de pe Olt.

Acesta este cel de-al doilea complex acvatic din Călimăneşti, după cel din Căciulata. În acest moment în judeţ mai funcţionează 2 complexe acvatice în Râmnicu Vâlcea, unul în Olăneşti şi altul în Măciuca.

Politica