vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România s-a împrumutat cel mai mult din UE în ultimul trimestru al anului trecut

La finele lui 2018, România se situa în rândul statelor membre UE cu un nivel redus al datoriei guvernamentale raportate la Produsul Intern Brut (35%), însă în trimestrul patru 2018 comparativ cu trimestrul trei 2018 România a avut cea mai mare creştere a acestui raport dintre toate statele membre UE, un avans de 0,8 puncte procentuale, de la 34,2% din PIB în T3 până la 35% din PIB în T4, scrie Adevărul.

Potrivit Eurostat, doar patru state membre UE au înregistrat o creştere a raportului datorie guvernamentală/PIB în ultimul trimestru al anului trecut comparativ cu trimestrul al treilea (Romania, Marea Britanie, Suedia şi Finlanda) în timp ce, în 23 de state membre, acest raport a scăzut iar în Malta a rămas stabil.

În ritm anual, trimestrul patru 2018 comparativ cu trimestrul patru 2017, datoria guvernamentală raportată la PIB a scăzut în 24 de state membre UE, inclusiv în România, de la 35,2% până la 35%, a crescut în alte trei state membre şi a rămas stabilă în Franţa. Cele mai mari reduceri ale raportului datorie guvernamentală/PIB au fost înregistrate în Lituania (minus 5,2 puncte procentuale), Olanda (minus 4,5 puncte procentuale), Austria (minus 4,4 puncte procentuale), Malta (minus 4,2 puncte procentuale) şi Letonia (minus 4 puncte procentuale). Comparativ reducerea de 0,2 puncte procentuale a datoriei guvernamentale în România este cea mai mică înregistrată la nivelul UE.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica